Trollunge & Trolldeg




Idag slängde jag ihop en trolldeg, Wiggo vågade först inte riktigt grejja med den,
men efter ett tag gick det bra, det höll spänningen uppe i någon halvtimma i alla fall.
Vad gör man inte för sina barn hehe
Jag gjorde katter, bollar, fåglar och en och en annan orm, det tyckte Wiggo var kul.
Det bästa är ju att man kan spara den i kylskåpet tills nästa gång.

Mitt recept
2 dl vatten
1½ dl salt
4 dl mjöl
karamellfärg efter behag

Lös saltet i varmt vatten & häll i karamellfärgen.
Rör i mjölet och knåda ihop till en smidig deg.
Torka figurerna i 100 grader i ugnen i minst 2 timmar.
Låt figurerna sedan torka i rumstemperatur i minst ett dygn.
Om du vill spara degen till nästa gång, lägg den bara i en plastpåse i kylen.


Kommentarer
Postat av: sandra

Vad roligt, ska testa ditt recept någon dag! Var längesedan jag gjorde egen! Kram

2010-08-18 @ 22:20:17
URL: http://sandraoalvin.blogg.se/
Postat av: Evamy - snart 2barnsmamma i Frankrike

perfekt så dom får sitta och pilla lite :)

2010-08-18 @ 22:23:21
URL: http://evamy.se
Postat av: Bella

Vad kul med trolldeg! Håller barn (och föräldrar!) sysselsatta en stund!

2010-08-19 @ 09:13:53
Postat av: Jenny - mamma till Elias

Han är ju så söt! :)

2010-08-19 @ 11:00:51
URL: http://www.jennysvitahem.blogspot.com
Postat av: Anna - mamma till Vincent

Hihi o vad roligt det ser ut!! :D Har inte vågat testa degande med V, men kanske vore nåt! :P

2010-08-19 @ 11:12:42
URL: http://lillalitenjag.blogg.se/
Postat av: mormor

Wiggo! du hinner göra allt innan du börjar förskolan, det blir en utmaning för pedagogerna.Jag bara skojade det finns mycket kvar att prova och lära sig.Kram på dig gull unge va söt du är.

2010-08-19 @ 18:38:51
Postat av: Nicole, Mamma till prinsen Vincent!

Gud vad roligt, det där måste vi med pröva!

Tack för receptet:-)

Han ser så glad o nöjd ut!!!

Han är ju så fin, Så gullig i håret med:-)

Kram!

2010-08-19 @ 21:18:18
URL: http://niconic.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0